Skoči do osrednje vsebine

Posodobljena aplikacija za dostop do registra pridelovalcev grozdja in vina

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) obvešča, da je aplikacija za dostop do registra pridelovalcev grozdja in vina (RPGV) posodobljena z novo spletno in uporabniku prijaznejšo aplikacijo RPGV. Spletna aplikacija je dostopna le za registrirane uporabnike.
Temno grozdje v vinogradu s številnimi zelenimi listi.

Fotografija je simbolična. | Avtor: LiliGraphie - Depositphoto

Informacije iz RPGV lahko obdelujejo naslednji subjekti:

  • MKGP za preverjanje geografskega porekla vina, mošta in drugih proizvodov ter za spremljanje stanja in sooblikovanje gospodarske politike vinogradništva in vinarstva;
  • pooblaščene organizacije, upravne enote in pristojne inšpekcije za opravljanje svojih nalog,
  • organ, pristojen za državno statistiko, organ, pristojen za nadzor trošarin, in drugi organi, če tako določa zakon (Zakon o vinu, 16. člen).

MKGP bo tudi v prihodnje sodeloval pri razvoju aplikacije, predvsem pri uskladitvi s predvidenimi spremembami Zakona o vinu.

OPOMBA: aplikacija je dostopna le za registrirane uporabnike, direktno e-dostopanje strank do RKGV ni možno. Stranka lahko nekatere informacije iz registra pridobi na eni od upravnih enot, pooblaščenih s strani MKGP za vnos podatkov o pridelkih grozdja, mošta in vina v Register pridelovalcev grozdja in vina (RPGV).

V kolikor stranka na upravni enoti informacij ne more pridobiti, lahko poda vlogo na elektronski naslov gp.mkgp@gov.si. V vlogi je potrebno navesti: za katere podatke želi stranka pridobiti informacije, namen pridobitve informacij in svoje kontaktne podatke za dodatne obrazložitve.