Skoči do osrednje vsebine

DS Šefic ob položitvi temeljnega kamna: Dobro izpeljana obnova je investicija v prihodnost

Državni sekretar in vodja Službe za obnovo po poplavah in plazovih Boštjan Šefic se je udeležil dogodka ob položitvi temeljnega kamna za Hišo novega začetka, kot so simbolično poimenovali novi dom za štiričlansko družino, ki je v poplavah izgubila vse.
DS Šefic ob položitvi temeljnega kamna

DS Šefic ob položitvi temeljnega kamna | Avtor: MO Slovenj Gradec

1 / 2

Šefic je poudaril pomembnost vsake donacije pri obnovi po poplavah. Dodal je, da se je država dobro in hitro organizirala, cilj pa je obsežno obnovo izpeljati v letošnjem letu. Ekipa vladne službe in strokovnjaki zato pospešeno delajo, saj razumejo, da čas za tiste v stiski teče drugače. "Prizadevamo si za kvalitetne in trajnostne rešitve za vse, ki so bili prizadeti v tej naravni nesreči, da si bo lahko ustvarili oziroma stabilizirali življenje," je povedal Šefic.

"Solidarnost, ki jo izkazujemo v Sloveniji, je res nekaj izjemnega. Vsaka donacija, vsak korak v tej smeri šteje in je izjemno pomemben. Zato tudi v mojem imenu, imenu naše službe in seveda tudi bodočih prebivalcev te hiše še enkrat hvala podjetju in upam, da bo to motivacija tudi za mnoga druga podjetja," se je vsem, ki so karkoli sodelovali pri projektu Hiše novega začetka zahvalil državni sekretar Šefic.

"Dobro narejena in kvalitetno izpeljana obnova po poplavah je investicijo za prihodnost, s čimer bo Slovenija postala bolj odporna na prihodnje izzive in nesreče, ki nas lahko prizadenejo," je zaključil državni sekretar in vodja Službe za obnovo po poplavah in plazovih Boštjan Šefic.