Skoči do osrednje vsebine

Razpis za izbor upravičencev za razdeljevanje pomoči v hrani in izvajanje spremljevalnih ukrepov

19. januarja 2024 bo v Uradnem listu Republike Slovenije in na spletni strani ministrstva objavljen Javni razpis za izbor upravičencev za razdeljevanje pomoči v hrani in izvajanje spremljevalnih ukrepov v letih 2024-2026 v okviru Programa ESS+ za odpravljanje materialne prikrajšanosti v Sloveniji v obdobju 2021-2027.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje razdeljevanja pomoči v hrani in izvajanje spremljevalnih ukrepov v letih 2024-2026. Predvidena višina sredstev javnega razpisa skupaj znaša 1.926.501,04 evra. Prijavitelj na javni razpis mora izpolnjevati naslednje pogoje:

  • je humanitarna organizacija, vpisana v razvid humanitarnih organizacij pri pristojnem ministrstvu, in opravlja dejavnost na področju socialnega varstva ali organizacija s statusom nevladne organizacije v javnem interesu na področju opravljanja humanitarne dejavnosti in je vpisana v evidenco nevladnih organizacij;
  • za stroške izvajanja razdeljevanja pomoči v hrani in izvajanje spremljevalnih ukrepov, za katero daje vlogo za dodelitev sredstev iz tega javnega razpisa, ni in ne bo prejela pomoči iz drugih javnih virov;
  • ima vzpostavljeno lokalno mrežo za izvajanje pomoči;
  • ima upravne, finančne in operativne zmogljivosti za izvajanje pomoči.

Prijavitelj, izbran na tem javnem razpisu, bo zadolžen za razdeljevanje pomoči v hrani upravičenim končnim prejemnikom pomoči in izvajanje spremljevalnih ukrepov.