Skoči do osrednje vsebine

Odločitve s 174. dopisne seje vlade s področja kmetijstva, gozdarstva in prehrane

Vlada je na 174. dopisni seji obravnavala in sprejela tri točke s področja Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Sklep o razrešitvi in ponovnem imenovanju državnega sekretarja na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Vlada je sprejela ugotovitveni sklep o prenehanju funkcije dr. Blaža Germška, državnega sekretarja v Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, dne 12. januarja 2024. Vlada je nato izdala odločbo, s katero se dr. Blaž Germšek s 13. januarjem 2024 znova imenuje za državnega sekretarja na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Za ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je bila v Državnem zboru 12. januarja 2024 imenovana Mateja Čalušić. Z imenovanjem nove ministrice dr. Blažu Germšku tudi preneha dozdajšnja funkcija državnega sekretarja. Na predlog nove ministrice je vlada znova imenovala dr. Blaža Germška za državnega sekretarja.

Sklep o razrešitvi in ponovnem imenovanju državne sekretarke na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Vlada je sprejela ugotovitveni sklep o prenehanju funkcije državne sekretarke na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Evi Knez, in sicer 12. januarja 2024. Vlada je nato izdala odločbo, s katero se Eva Knez s 13. januarjem 2024 znova imenuje za državno sekretarko na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Za ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je bila v Državnem zboru 12. januarja 2024 imenovana Mateja Čalušić. Z imenovanjem nove ministrice Evi Knez tudi preneha dozdajšnja funkcija državne sekretarke. Na predlog nove ministrice je vlada znova imenovala Evo Knez za državno sekretarko.

Imenovanje članov v svet javnega zavoda Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije

Vlada je izdala slep, da se v svet javnega zavoda Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije (IHPS) za mandatno dobo štirih let, in sicer od ustanovitvene seje sveta javnega zavoda, kot predstavniki ustanovitelja imenujejo naslednji člani:

  • Katarina Vasle, predstavnica Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano,
  • Marta Hrustel Majcen, predstavnica Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano,
  • Teja Božovič Holc, predstavnica Ministrstva za okolje, prostor in energijo in
  • Andrej Simončič, predstavnik Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije.

Svet zavoda IHPS ima skupno sedem članov, od katerih so štirje člani predstavniki Vlade Republike Slovenije, ki izvršuje ustanoviteljske pravice in obveznosti. Mandat članov sveta zavoda IHPS traja štiri leta. Predstavniki ustanovitelja, ki jih imenuje Vlada, so izbrani na podlagi predhodnega izbirnega postopka, ki ga izvede strokovna komisija.