Skoči do osrednje vsebine

Objavljen je razpis za mreže za prenos inovacij v urbanih območjih

Program evropskega teritorialnega sodelovanja (angleško The Urban Development Network Programme – URBACT) je objavil razpis za mreže za prenos inovacij. Prijave so mogoče do 20. marca 2024. Nacionalna URBACT točka v zvezi z razpisom konec januarja organizira tudi spletni informativni dan.

Od 10. januarja do 20. marca 2024 je odprt razpis za mreže za prenos inovacij (angleško Innovation transfer networks − ITN). Cilj teh mrež je prenos inovacij podprtih v okviru iniciative Evropske komisije, ki urbana območja podpira pri preizkušanju novih in nepreverjenih rešitev za urbane izzive (angleško Urban Innovative Actions – UIA) v druga evropska mesta.

Mesta, ki so bila med letoma 2016 in 2023 sofinancirana s strani iniciative UIA, bodo delovala kot vodilni partnerji mrež. Partnerska mesta bodo imela možnost inovacijo, ki jo je vodilni partner razvil v okviru UIA, prenesti v svoje okolje.

Sodelujete lahko na primer s Tilburgom, Verono, Dunajem in Aveirom. Vsi vodilni partnerji in njihove inovativne prakse so objavljeni na spletnem orodju za iskanje partnerjev (angleško Partner Search Tool). V dveh letih boste bolje spoznali njihovo prakso in jo imeli možnost preizkusiti s pilotnim projektom. V tem času boste oblikovali tudi naložbeni načrt za implementacijo inovacije v vašem mestu oziroma občini. 

Na spletni strani URBACT so objavljene vse podrobnejše informacije v zvezi z razpisom.

Informativni dan

Vabljeni tudi, da se udeležite spletnega informativnega dneva, ki ga organizira nacionalna URBACT točka za Slovenijo.

Informativni dan bo v četrtek, 25. januarja 2024, ob 9. uri. 

Na spletnem obrazcu se lahko prijavite na informativni dan o razpisu Mreže za prenos inovacij.