Skoči do osrednje vsebine

Slovenskim podjetjem odprte možnosti v jedrskih dobavnih verigah

Na pobudo ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter Kabineta predsednika Vlade RS je bil v Krškem organiziran posvet o možnostih vključevanja slovenskih podjetij v mednarodne dobavne verige za izgradnjo in vzdrževanje jedrskih elektrarn. Dogodka se je udeležilo 90 gospodarstvenikov skoraj 50 podjetij. Med njimi tudi francosko podjetje EDF, ki je predstavilo možnosti sodelovanja.
Državni sekretar Danijel Levičar v nagovoru pred udeleženci dogodka

Dogodek je predstavil možnosti vključevanja slovenskih podjetij v mednarodne dobavne verige za izgradnjo in vzdrževanje jedrskih elektrarn v Evropi

Državni sekretar za nacionalni jedrski program, Danijel Levičar, je poudaril, da dobro delujoče dobavne verige zagotavljajo izvedbo projektov znotraj časovnih in finančnih okvirjev. Sodelovanje slovenskih podjetij v dobavnih verigah jedrske industrije predstavlja izjemno priložnost za razvoj in rast gospodarstva ter krepitev strokovnega znanja na področju jedrske energije. Levičar je izpostavil: "Močne in zrele dobavne verige v jedrski industriji pomembno prispevajo k izvedbi projektov znotraj časovnih in finančnih okvirjev. Zgodnje vključevanje in kvalifikacija domačih podjetij v globalne dobavne verige je ključna za lokalizacijo projekta."