Skoči do osrednje vsebine

Imenovanje vršilca dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za gozdarstvo in lovstvo

Vlada je izdala odločbo o imenovanju Gregorja Meterca za vršilca dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za gozdarstvo in lovstvo na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP), in sicer od 6. januarja 2024, do imenovanja novega generalnega direktorja Direktorata za gozdarstvo in lovstvo na MKGP, vendar največ za šest mesecev, to je najdlje do 5. julija 2024.

Dosedanji generalni direktor Tomaž Hrovat je s 5. januarjem 2024, na podlagi predloga za sporazumno prekinitev pogodbe o zaposlitvi za določen čas, razrešen s položaja generalnega direktorja Direktorata za gozdarstvo in lovstvo na MKGP. Za vršilca dolžnosti je brez javnega natečaja lahko imenovana oseba, ki izpolnjuje predpisane pogoje. Minister za obrambo v funkciji ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Marjan Šarec je sprožil natečajni postopek za položaj generalnega direktorja Direktorata za gozdarstvo in lovstvo in predlaga Vladi Republike Slovenije, da za vršilca dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za gozdarstvo in lovstvo s 6. januarjem 2024 imenuje Gregorja Meterca, in sicer do imenovanja generalnega direktorja po predhodno izvedenem javnem natečaju, vendar največ za šest mesecev, to je najdlje do 5. julija 2024.

Gregor Meterc je po izobrazbi univerzitetni diplomirani gozdar z delovnimi izkušnjami v gospodarstvu, javnem sektorju in državni upravi. Ima tudi ustrezne vodstvene delovne izkušnje, saj je štiri leta je vodil Sektor za gozdarstvo v Direktoratu za gozdarstvo in lovstvo. Trenutno je na MKGP sekretar v Kabinetu ministra, zadolžen za področje gozdarstva. Je avtor več znanstvenih in strokovnih člankov na področju gozdarstva.