Skoči do osrednje vsebine

Ob 1. uri ponoči se pričenja štiridnevna popolna zapora Dunajske ceste v Ljubljani

Zaradi rušitvenih del na železniškem nadvozu čez Dunajsko cesto bo 4. januarja 2024 ob 1. uri vzpostavljena popolna zapora Dunajske ceste, pločnikov in površin za kolesarje, ki bo trajala do 7. januarja 2024 do polnoči.

Rušitvena dela bodo potekala na južni stran nadvoza ter bodo obsegala odstranjevanje notranjega nosilca, stebrov in podporne konstrukcije nadvoza. Po zaključku rušitvenih del, predvidoma do konca nedelje, bo sledila izvedba armiranobetonskih pilotov na obeh vmesnih podporah in krajnih opornikih. V tem času bo vzpostavljena prevoznost Dunajske ceste pod posebnimi prometnimi pogoji.

Od 8. januarja do 21. februarja bodo prevozni štirje vozni pasovi za osebna vozila in Ljubljanski potniški promet (v vsako smer po dva), za pešce in kolesarje pa bo vzpostavljen koridor na zahodni strani. Med 21. februarjem in do konca meseca marca je predvidena sprostitev še dveh voznih pasov, skupaj treh v vsako smer.

Zaključku del na južni strani nadvoza, predvidoma konec junija, bodo sledila dela na severni strani s ponovno štiridnevno popolno zaporo ceste in pločnikov ter kolesarskih poti.

Zaradi rušitvenih del bo prilagojen tudi železniški promet, ki je že omejen s štirih tirov na dva tira. Za bolj učinkovito izvajanje železniškega prometa je bil zgrajen začasni peron na postajališču v Šiški pri Pivovarni Union. Podrobnosti o voznih redih in postajah vlakov so na voljo na spletnem mestu Slovenskih železnic.

Vsem udeležencem v železniškem prometu in uporabnikom Dunajske ceste se zahvaljujemo za potrpežljivost in razumevanje.

Projekt sofinancira Evropska unija.

Na spletnem portalu Krajšamo razdalje je na voljo več informacij o projektu nadgradnje železniškega območja ljubljanskih postaj

Slikovni prikaz zapore v obdobju od 4. do 7. januarja 2024, v merilu 1 proti 1000.

Popolna zapora Dunajske ceste v obdobju 4. - 7. januar 2024 | Avtor: Direkcija za infrastrukturo

1 / 3