Skoči do osrednje vsebine

Za statusne pravice športnikov več kot 372.000 evrov

Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje je objavilo razpis za sofinanciranje statusnih pravic športnikov, vključenih v vzgojno izobraževalni sistem za leto 2024. Na javni razpis se lahko prijavite najkasneje do 15. januarja 2024.

Prijava na Javni razpis za sofinanciranje statusnih pravic športnikov, vključenih v vzgojno izobraževalni sistem za leto 2024 se šteje za pravočasno, če je najkasneje 15. januarja 2024 oddana na pošti priporočeno ali do 10. ure oddana v vložišču Ministrstva za vzgojo in izobraževanje, na Masarykovi cesti 16, 1000 Ljubljana.

Na Ministrstvu za vzgojo in izobraževanje se zavedamo, da je zagotavljanje enakih možnosti izobraževanja nadarjenih in vrhunskih športnikov pomembna dolžnost države. Le dobro usklajevanje obveznosti tako v šoli kot v športu lahko zagotovi uspeh mladega športnika na obeh področjih.

Nadarjenim in vrhunskim športnikom s prilagoditvami njihovih šolskih oziroma študijskih in športnih obveznosti nudimo možnost, da bodo po končani športni poti imeli poklic in eksistenco, s tem pa se zmanjšujejo možnosti, da bi po športni karieri ostali brez izobrazbe in poklica. Upoštevanje drugačnosti športno nadarjenih dijakov in iz tega izhajajočih posebnih potreb je eden ključnih elementov uspešne organizacije športnikovega pouka. Za sofinanciranje spodbujevalnih ukrepov za tako imenovane dvojne kariere športnikov je Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje v državnem proračunu zagotovilo 372.752 evrov, s čimer bo sofinanciralo športne oddelke v srednjih šolah in štipendije za dijake ter študente, nadarjene in vrhunske športnike.