Skoči do osrednje vsebine

Skupno srečanje vodstva slovenskega predsedovanja in Stalnega sekretariata Alpske konvencije

Pred zaključkom leta so se na skupnem sestanku zbrali predstavniki Ministrstva za naravne vire in prostor, člani slovenskega predsedovanja Alpski konvenciji ter sodelavci Stalnega sekretariata Alpske konvencije. Pregledali so rezultate dela prve polovice slovenskega predsedovanja ter opredelili cilje in pričakovane rezultate v prihodnjem letu.
udeleženci srečanja sedijo za omizjem med razpravo

Srečanje predstavnikov Alpske konvencije ob zaključku prve polovice slovenskega predsedovanja konvenciji | Avtor: Majda Lovrenčič

1 / 2

Med drugim so prisotni predstavili delo na področju ohranjanja biotske raznovrstnosti, vključno s pripravami na mednarodno konferenco, ki bo junija 2024 potekala v Sloveniji. Med pomembnimi cilji za prihodnje leto sta priprava priporočil zaključkov konference okoljskega izobraževanja za mlade in deseto Poročilo o stanju Alp, ki se izvaja v sklopu prioritete kakovost življenja.

V prihajajočem letu bodo pripravljeni zaključki in priporočila, ki jih bodo na 18. Alpski konferenci sprejeli ministri. 

Emil Ferjančič, vodja slovenskega predsedovanja Alpski konvenciji, ter Alenka Smerkolj, generalna sekretarka Alpske konvencije, sta se v kratkih nagovorih sodelavcem zahvalila za dosedanje odlično opravljeno delo.