Skoči do osrednje vsebine

Evropska sredstva za vseživljenjsko učenje

Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je odobrilo evropska sredstva za projekt »Ozaveščanje, obveščanje različnih javnosti in spodbujanje k večji vključenosti v vseživljenjsko učenje«.

Andragoški center Republike Slovenije bo v okviru projekta skupaj z izvajalci izobraževanja odraslih izvajal različne promocijske aktivnosti, s katerimi bo ozaveščal, informiral in spodbujal odrasle, da se vključijo v vseživljenjsko učenje. S tem bo prispeval k povečanju vključenosti odraslih v vseživljenjsko učenje, izboljšanju kompetenc za njihovo delovanje v družbi in odzivanje na tehnološke, demografske in podnebne spremembe v sodobni družbi. 

Projekt »Ozaveščanje, obveščanje različnih javnosti in spodbujanje k večji vključenosti v vseživljenjsko učenje« se izvaja v okviru Programa evropske kohezijske politike v obdobju 2021–2027 v Sloveniji ter zasleduje specifični cilj »Spodbujanje vseživljenjskega učenja, zlasti prožnih možnosti za izpopolnjevanje in prekvalifikacijo za vse, ob upoštevanju podjetniških in digitalnih veščin, boljše predvidevanje sprememb in zahtev po novih veščinah na podlagi potreb trga dela, olajševanje prehodov med delovnimi mesti in spodbujanje poklicne mobilnosti«.

Za projekt v vrednosti 5.732.500 evrov bo Evropski socialni sklad plus prispeval skoraj štiri milijone evrov, natančneje 3.840.775 evrov.