Skoči do osrednje vsebine

Sofinanciranje projekta promocije rabe lesa

Na podlagi Sporazuma o sodelovanju pri izvajanju promocije javnih demo lesenih objektov iz gozdnega sklada za leto 2023, ki je bil sklenjen med Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) ter Ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport je bil izbran projekt gradnje vrtca Selnica ob Dravi.
Pogled na zložene hlode.

Hlodi. | Avtor: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je z Ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport zato sklenilo Sporazum o sodelovanju pri izvajanju promocije javnih demo lesenih objektov iz Gozdnega sklada za leto 2023. V skladu s tem sporazumom je bil v letošnjem letu med javnimi demo lesenimi objekti izbran projekt Občine Selnica ob Dravi, in sicer gradnja vrtca Selnica ob Dravi. Za navedeni projekt bo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano iz Gozdnega sklada zagotovilo 400.000 evrov.

Gozdni sklad je proračunski sklad za gozdove, ki se financira s sredstvi od prodaje lesa iz državnih gozdov. Sredstva iz sklada namenjamo za pridobivanje gozdov, financiranje ukrepov v zasebnih gozdovih na območjih Natura 2000 ter za promocijo gozdov in gozdarstva, rabe lesa in lesnih proizvodov ter gozdne lesne verige. S sredstvi Gozdnega sklada upravlja in z njimi razpolaga MKGP.