Skoči do osrednje vsebine

Minister mag. Franc Props prevzel vodenje Ministrstva za javno upravo

Novi minister za javno upravo mag. Franc Props je danes prevzel posle od začasnega ministra za javno upravo, ministra za finance, Klemna Boštjančiča.

Minister Boštjančič je ocenil, da je primopredaja potekala v prijateljskem vzdušju. Na srečanju sta se ministra pogovarjala o izzivih Ministrstva za javno upravo in prioritetnih nalogah vlade, ki se nanašajo na ta resor. Beseda je tekla predvsem o ureditvi razmer na področju upravnih enot, o plačnem in uslužbenskem sistemu v javnem sektorju, poenostavitvah postopkov in o ostalih področjih, ki jih pokriva ministrstvo.

»Vesel sem, da se z ministrom glede osnovnih vprašanj strinjava. Torej, pogled na izzive javnega sektorja imava enak, zato verjamem, da bova tudi v prihodnje odlično sodelovala,« je po primopredaji poslov povedal minister Klemen Boštjančič. Ob tem je dodal, da se je zavedal, da je bila njegova vloga v funkciji ministra za javno upravo začasna, zato tudi ni želel v tem času posegati v kadrovske in organizacijske zadeve. »Seveda sem mu predstavil svoj pogled, naprej bo pa on deloval tako, kot se bo odločil,« je še dodal minister Boštjančič ter novemu ministru zaželel uspešno delo in sodelovanje z zaposlenimi na ministrstvu.

Novi minister za javno upravo mag. Franc Props je v izjavi za medije izrazil, da bo »prioritetno obravnaval področje plačnega in uslužbenskega sistema. Zaradi poenostavitve postopkov upravnih zadev se poleg tega postavlja tudi vprašanje o spremembi zakonodaje predvsem na področju splošnega upravnega postopka, s ciljem, da bi bili postopki administrativno manj zapleteni in prijaznejši do uporabnikov. Vsa ostala področja ministrstva vidim kot podporno okolje, ki smo ga dolžni zagotavljati ožji javni upravi in seveda tudi sodelovati pri pripravi zakonodajnih postopkov.«