Skoči do osrednje vsebine

Po drugem pozivu se je ocena škode avgustovskih poplav v gospodarstvu zvišala za 3,6 milijona evrov

Zaključili smo tudi z drugim pozivom za oddajo vlog za predplačila in oceno škode v gospodarstvu. S pozivom smo omogočili podjetjem, ki v septembrskih rokih niso uspela oddati ocene škode v gospodarstvu ali vloge za predplačila, da so to storila sedaj. Ocenjena škoda v gospodarstvu je tako višja za 3,6 milijona evrov in skupaj z oceno škode v prvem pozivu znaša 384,5 milijona evrov.

Oškodovanci so do 1. decembra 2023 lahko oddali oceno škode v gospodarstvu, ki je zajemala škodo na strojih, opremi in zalogah ter škodo zaradi izpada prihodka ter vlogo za predplačilo.

Do minulega petka je tako Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport prejelo 190 dodatnih vlog za predplačila v skupni višini nekaj več kot 3,2 milijona evrov. Te vloge so oddala podjetja, ki so septembra že oddala ocene nastale škode, niso pa zaprosila za predplačila.

Ministrstvo je do petka prejelo tudi 64 novih vlog ocene škode v skupni višini nekaj več kot 3,6 milijona evrov. Te vloge so oddala podjetja, ki septembra ocene škode niso delila z ministrstvom, kar 57 teh podjetij pa je zaprosilo za predplačila v skupni vrednosti približno 355.000 evrov.

Skupaj bo tako ministrstvo predvidoma do konca decembra 2023 izplačalo 249 dodatnih predplačil v skupni višini nekaj več kot 3,5 milijona evrov. Ministrstvo je sicer jeseni že izplačalo 31,8 milijona evrov predplačil.