Skoči do osrednje vsebine

Božično novoletna smreka SiDG krasi UKC Ljubljana

Državna sekretarka na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Eva Knez se je udeležila prižiga novoletnih lučk ter simbolične predaje smreke Univerzitetnemu kliničnemu centru (UKC) Ljubljana. Dogodek, ki ga je organizirala družba Slovenski državni gozdovi, je potekal z namenom približanja prazničnega vzdušja pacientom in zahvale zdravstvenemu osebju za njihov trud pri skrbi za bolnike.
Več oseb stoji pred smreko in se pogovarja.

Postavitev smreke pred Univerzitetnim kliničnim centrom Ljubljana. | Avtor: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

1 / 2

Predstavniki družbe SiDG letos tretjič zapored z božičnimi smrekami obdarujejo bolnišnice po Sloveniji. Med številnimi smrekami drugod po Sloveniji, so dve veliki praznični namenili največjima zdravstvenima ustanovama UKC Ljubljana in UKC Maribor. Danes je potekala postavitev smreke in prižig lučk v Ljubljani.

Državna sekretarka Eva Knez je ob tej priložnosti dejala, da bodo božično-novoletni čas nekateri preživeli v bolnišnici, tako zdravstveni delavci kot pacienti, zato marsikomu praznični čas ne bo prinesel toliko veselja in radosti kot ostalim. »Želja nas vseh je, da bi lučke, ki jih danes prižigamo, razveseljevale vse, ki bodo praznike preživeli v bolnišnici, da bi prinesle čim več nasmehov na obraze pacientom in zdravstvenemu osebju. Ob tej priložnosti bi se rada zahvalila osebju UKC, ki bo tudi letos med prazniki namenilo skrb za številne paciente, skrb za druge in ne bodo mogli praznovati z najbližjimi«. Ob koncu je državna sekretarka vsem skupaj zaželela veliko pozitivne energije v prihodnjem letu.

Dogodka sta se med drugim udeležila direktor UKC Ljubljana dr. Marko Jug in direktor SiDG mag. Marko Matjašič.