Skoči do osrednje vsebine

Z delegacijo Bosne in Hercegovine izmenjali izkušnje in dobre prakse

Minister Luka Mesec in državni sekretar na ministrstvu za solidarno prihodnost Luka Omladič, sta 29. novembra sprejela delegacijo Bosne in Hercegovine pod vodstvom ministrice za delo, socialno politiko, razseljence in begunce Kantona Sarajevo Endo Pavić Pečenković. Namen srečanje je bila izmenjava izkušenj in dobrih praks na področju socialnega varstva, stanovanjskih politik in dolgotrajne oskrbe.

Minister Mesec je predstavil spremembe na področju stanovanjskih politik v Sloveniji, ki jih je po desetletjih premajhne aktivnosti začela vlada. Spregovoril je tudi o načrtih glede sprememb pokojninske in invalidske zakonodaje, o spremembah na področjih osebne asistence in družinskih politik, kjer se načrtujejo sistemske spremembe v razveznih postopkih z namenom večje zaščite žrtev nasilja v družini ter predstavil načrte glede organizacijskih ter vsebinskih spremembe na področju kadrovsko podhranjenih centrov za socialno delo.

Državni sekretar Omladič je predstavil spremembe na področju dolgotrajne oskrbe, ki se po dvajsetih letih čakanja vzpostavlja v Sloveniji ter predstavil aktivnosti na področju deinstitucionalizacije.

Ministrica Enda Pavić Pečenković je predstavila njihove glavne projekte in med drugim poudarila potrebo po sistemskih spremembah na področju socialnega varstva, ki jih nameravajo pričeti izvajati. 

Srečanje z delegacijo Bosne in Hercegovine