Skoči do osrednje vsebine

Informacije za prijavitelje na razpise 2024 na digitalnem področju Grozda 4 Obzorja Evropa

Evropska komisija je 15. novembra 2023 objavila razpise 2024 na digitalnem področju z zaključnim rokom marca 2024.

Zaradi vključitve dveh novih aktualnih tematik (kvantni gravimetri in veliki modeli umetne inteligence) je prišlo do delnega preoblikovanja napovedanih razpisov. Tako bo del tematik 2024 razpisan kasneje v okviru dveh spomladanskih razpisov v prihodnjem letu. Oba bosta objavljena v aprilu z zaključnim rokom v septembru 2024.

Razpisi z vso razpisno dokumentacijo so objavljeni na portalu »Funding and Tenders« (v angleščini). Na voljo so tudi video posnetki in informativne predstavitve razpisanih tem (v angleščini), ki jih je Evropska komisija predstavila med 11. in 12. oktobrom 2023.

V prilogi so nehajajo še dodatne informacije z nasveti za pripravo čim boljšega predloga in pojasnilo usklajenega predloga za delno preoblikovanje in razširitev z novimi tematikami že načrtovanih digitalne razpise 2024. Uradno potrditev po zaključku postopka pričakujemo v prvi polovici decembra 2023.

Dodane so še dopolnilne informacije, ki smo jih pridobili s strani Evropske komisije in so razvrščene po posameznih digitalnih destinacijah.

Priloge