Skoči do osrednje vsebine

Podelitev nagrad arhitekturnega natečaja Vseslovenski dan Habitata 2023

V Cankarjevem domu je v petek, 24. 11. 2023, potekala slavnostna podelitev nagrad in priznanj natečaja Vseslovenski dan Habitata 2023 za šole in vrtce. Nagrajenci so nagrade prejeli iz rok častne pokroviteljice natečaja, predsednice Republike Slovenije dr. Nataše Pirc Musar.
Skupinska slika predsednice dr. Nataše Pirc Musar z udeleženci
1 / 4

Natečaj, ki ga že vrsto let v okviru Meseca prostora in praznovanja Svetovnega dne Habitata, organizira Center arhitekture Slovenije s podporo Ministrstva za naravne vire in prostor, Ministrstva za vzgojo in izobraževanje ter Zavoda RS za šolstvo, je namenjen vzgoji in izobraževanju o grajenem prostoru in arhitekturi.

Ta je po besedah predsednice Republike Slovenije dr. Nataše Pirc Musar ključna za krepitev razumevanja in spoštovanja prostora. Le dobra arhitektura in urejen prostor spreminjata življenje na bolje.

Podelitev nagrade je bila zaokrožena z mislijo, da imata prostor in arhitektura močan vpliv na naše življenje, zdravje, počutje, uspešnost , varnost in zadovoljstvo. Vse naše vrednote, tudi prostorske, so temelj naše kulture in kažejo na razvitost družbe. Arhitektura in grajeni prostor nosita visoko kulturno, družbeno in ekonomsko vrednost, zato njeno razumevanje spada v splošno izobrazbo.

Nagrajenci so objavljeni na spletni Centra arhitekture Slovenije.