Skoči do osrednje vsebine

Evropska sredstva za ureditev kolesarske poti med Žalcem in Rogatcem

Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je odobrilo evropska sredstva za projekt »Kolesarske poti Žalec–Rogatec«.

Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo bo v okviru projekta uredila kolesarsko pot med Žalcem in Rogatcem, ki je razdeljena na dva odseka, in sicer Žalec–Celje in Šentjur–Rogatec. Projekt, sofinanciran z evropskimi sredstvi, bo omogočil, da se zgradijo nove kolesarske površine, tam, kjer to ni mogoče ali ekonomično, pa bodo le-te potekale na vozišču obstoječih manj prometnih cest. Območje bo ustrezno označeno s prometno signalizacijo, poleg tega so na odsekih z večjim nagibom nivelete predvidena počivališča.

Večina odseka Žalec–Celje, ki se bo začel pri mostu za Šešče, končal pa na Partizanski cesti na desnem bregu Savinje v Celju, bo potekala po visokovodnem nasipu na levem bregu Savinje kot novogradnja – skupna dolžina tega kolesarskega odseka bo 11,03 kilometra. Odsek Šentjur–Rogatec pa se bo pri Šentjurju navezal na obstoječi projekt izgradnje kolesarske povezave Celje–Štore–Šentjur in končal pri Muzeju na prostem v Rogatcu. Skupna dolžina tega kolesarskega odseka bo 16,04 kilometra. Celotna kolesarska pot Žalec–Rogatec bo tako obsegala 27,07 kilometra, od tega je predvidena novogradnja kar 19,42 kilometra.

Za projekt v vrednosti 14.645.741,00 evrov bo Kohezijski sklad prispeval skoraj 12,5 milijona evrov, natančneje 12.448.879,85 evra.