Skoči do osrednje vsebine

Četrta nacionalna konferenca Europe Goes Local

Včeraj je v Ljubljani potekala nacionalna konferenca Europe Goes Local (EGL). Že četrto leto zapored dogodek organizira nacionalna agencija Movit, ki v okviru projekta EGL nudi individualno podporo občinam glede razvoja mladinskega dela na lokalni ravni.

 "Veseli me, da je zadnje čase tudi zahvaljujoč dogodkom, kot je današnji, opaziti, da občine vse bolj razumejo pomen mladinskega dela za razvoj mladih v aktivne in angažirane posameznike, zato tudi sistematično in sistemsko podpirate mladinsko delo," je v uvodnem nagovoru na dogodku dejala direktorica urada za mladino mag. Tina Kosi, ki je v nadaljevanju zbranim udeležencem predstavila tudi Evropsko agendo o mladinskem delu in strateški načrt za Slovenijo.

EGL je projekt evropskega sodelovanja za razvoj in krepitev lokalnega mladinskega dela. Cilj projekta je okrepiti skupnost praks mladinskega dela na lokalni ravni v skladu z evropsko agendo za mladinsko delo ter z vidika občin in lokalnih akterjev mladinskega dela. Projekt se financira s prispevki sodelujočih nacionalnih agencij v okviru programa Erasmus+ (dejavnosti usposabljanja in sodelovanja) in/ali evropske solidarnostne enote (dejavnosti mreženja).

Več informacij o dogodku najdete na portalu mlad.si.