Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar Šefic na srečanju s prebivalci Podhrastnika

Državni sekretar Boštjan Šefic, vodja Službe Vlade Republike Slovenije za obnovo po poplavah in plazovih, se je danes v Kulturnem domu Šoštanj srečal s prebivalci Podhrastnika. Na srečanju so bili prisotni tudi minister za okolje, podnebje in energijo mag. Bojan Kumer, župan Boris Goličnik in predstavniki stroke.

Državni sekretar Boštjan Šefic je ob tej priložnosti izrazil zadovoljstvo s srečanjem: “Tako lahko identificiramo vse težave, kar je izjemno pomembno, da jih lahko začnemo na pravi način postopno odpravljati.”

Prebivalci Podhrastnika so bili v avgustovskih poplavah v zadnjih nekaj desetletjih že tretjič zelo prizadeti. Območje, ki je bilo prizadeto v avgustovski ujmi, je izjemno obsežno, posamezni kraji pa se srečujejo s specifičnimi težavami: “Vse aktivnosti gredo v smeri, da bi poskušali čim hitreje odpraviti vse tiste ključne težave, s katerimi se srečujete. Zato je že bila sprejeta vrsta ukrepov,” je izpostavil državni sekretar.

Državni sekretar je poudaril še, da je cilj zaščititi posamezna območja. Pri tem morajo biti tveganja za ljudi tako nizka, da je izvajanje ukrepov smiselno: “Končno besedo pri vseh odločitvah pa ima stroka.”

Direkcija za vode RS pripravlja predloge za sanacijo tamkajšnjih vodotokov, ki jih bodo krajanom strokovnjaki predstavili predvidoma februarja 2024.