Skoči do osrednje vsebine

Tri polne šolnine slovenskim študentom za študij na College of Europe

Republika Slovenija je v letu 2022 formalizirala sodelovanje s College of Europe s podpisom Memoranduma o soglasju glede sheme financiranja študija na College of Europe (Brugge in Natolin kampus) za slovenske državljane. Za študijsko leto 2024/25 so tako zagotovljene tri polne šolnine, vsaka v vrednosti do 29.000 evrov.

Celotni stroški na instituciji College of Europe (Brugge in Natolin kampus), ki trenutno znašajo do 29.000 evrov za študijsko leto 2024/25, zajemajo šolnino, prehrano in nastanitev, pokrivajo pa tudi študijske ekskurzije. Slovenski kandidati, ki bodo sprejeti na College of Europe, se bodo lahko vpisali na naslednje specializirane programe v Brugesu ali Natolinu:

Bruges (Belgija):

Natolin (Poljska):

Slovenski kandidati za štipendijo morajo imeti zaključeno drugo stopnjo visokošolskega študija.

Pomembne informacije za kandidate za štipendije

Spletna prijava za študijsko leto 2024/25 je odprta do 16. januarja 2024 »(v angleščini)«.

Vsi kandidati za vpis morajo imeti ustrezno univerzitetno izobrazbo. Kandidati morajo vložiti uradno prošnjo za sprejem, ki je sestavljena iz spletne prijave. Vloge z vsemi zahtevanimi dokazili je treba predložiti do roka za oddajo prijave, to je 16. januar 2024. Vsi prosilci, vključno s študenti, ki ne zaprosijo za štipendijo, morajo v prijavnem obrazcu navesti svojo izbirno komisijo (glede na državljanstvo).

Več informacij o celotnem postopku prijave na študij College og Europe »(v angleščini)«.