Skoči do osrednje vsebine

Prisega sedme generacije študentov Višje policijske šole

V Policijski akademiji v Tacnu je potekala slovesnost ob zaključku izobraževanja sedme redne generacije študentov Višje policijske šole. Študentke in študenti so prisegli pred generalnim direktorjem policije mag. Senadom Jušićem, zbrane je nagovoril tudi minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar.

Na Višji policijski šoli je dveletno izobraževanje letos končala sedma generacija. Danes je priseglo kar 156 uspešnih diplomantk in diplomantov (in še 29 iz preteklih generacij), skupaj 185.

Minister Poklukar se je v nagovoru zahvalil odličnim predavateljem in inštruktorjem na Višji policijski šoli, novim policistom pa dejal: »Z današnjo slovesnostjo zaključujete obdobje šolanja, pa vendar danes ne praznujemo le zaključka. Danes odpirate vrata v novo poglavje svojega življenja in postajate neprecenljiv del v zahtevnem mozaiku zagotavljanja varnosti prebivalkam in prebivalcem Republike Slovenije. Vsak posamezni kandidat tukaj ve, zakaj si je želel in se odločil opravljati delo policista, vse vas pa morajo na tej poti voditi strokovnost, profesionalnost, etičnost in humanost. Izbrali ste namreč poklic, ki je časten in nesebičen, a odgovoren in pogosto tudi težek. Kljub vsemu pa vaše modro srce bije z željo po bolj varni in pravični družbi, ki jo boste pomagali soustvarjati ne le v zasebnem, temveč zdaj tudi v poklicnem življenju. Na to bodite ponosni.«

Novi policistke in policisti so na koncu prisege vrgli svoje kape v zrak, kot je to v navadi za srečo pri opravljanju tega srčnega poklica. Vsem želimo uspešno in varno policijsko kariero.

Na spletni strani policije je na voljo daljše sporočilo za javnost o prisegi sedme generacije.