Skoči do osrednje vsebine

Upravna enota Ruše v prenovljenih prostorih

Po tem, ko se je Upravna enota Ruše pred dobrim mesecem preselila v prenovljene prostore na Mariborski cesti 31 v Rušah, je danes potekalo še slovesno uradno odprtje s kulturnim programom. Nove prostore sta svečano odprla minister za finance v funkciji ministra za javno upravo Klemen Boštjančič in načelnica Upravne enote Ruše mag. Barbara Šarh.

Upravna enota (UE) Ruše je pred preselitvijo delovala v objektu na Kolodvorski ulici v Rušah. Predvsem zaradi dotrajanosti objekta, visokih obratovalnih stroškov ter potreb za neovirano delovanje upravne enote ter zagotavljanja ustrezne obravnave strank (vgradnja osebnega dvigala za omogočanje dostopnosti gibalno oviranim), se je leta 2017 Ministrstvo za javno upravo odločilo, da za nove delovne prostore UE Ruše kupi do tedaj prazne prostore v Trgovsko gostinskem poslovnem centru na Mariborski cesti 31, od tedanjega lastnika Družbe za upravljanje terjatev bank  (DUTB).

Skladno s časovnico projekta je Ministrstvo za javno upravo objekt prevzelo oktobra 2023.

»Upravna enota Ruše je 20. oktobra 2023 začela poslovati na novi lokaciji v novih poslovnih prostorih, ki sledijo trendom sodobne in učinkovite javne uprave. Storitve upravne enote so dostopnejše tudi za invalide. Omogočena sta individualna obravnava strank ter parkirišče, ki je na voljo za stranke in zaposlene. Svetli prostori in nova sodobnejša oprema pomenijo boljše delovne pogoje, ki posledično povečujejo kakovost storitev upravne enote. Vse našteto vodi v večjo uspešnost ter zadovoljstvo strank in zaposlenih,« je ob odprtju prostorov povedala načelnica UE Ruše mag. Barbara Šarh.

Minister Boštjančič se je na slovesni otvoritvi zahvalil vsem, ki so sodelovali pri projektu gradnje in selitve UE Ruše v nove prostore ter dodal: »Veseli me, da lahko uslužbenke in uslužbenci upravne enote Ruše in njihovi uporabniki poslujejo v novih, sodobno opremljenih prostorih. Novo poslovno okolje bo gotovo vplivalo na boljše počutje in s tem tudi na še boljšo učinkovitost pri delu. Uslužbenci upravnih enot ste podoba državne uprave na lokalnem nivoju na prvi stopnji. Z veseljem ugotavljam, da je ta podoba tudi v Rušah vzor zakonitosti in prijaznosti do uporabnikov storitev.«

Minister se je v nagovoru dotaknil tudi aktualne situacije v zvezi z obremenjenostjo zaposlenih na upravnih enotah: »Zavedam se, da je delo zaposlenih na upravnih enotah zahtevno in odgovorno, plačilo, ki ga za to prejmejo, pa v večini primerov ne izkazuje tega. Gre za problem, ki je širši od Upravnih enot, zato si prizadevamo, da kljub okoliščinam, v katerih so se znašli tako ožja kot tudi širša družba in država, za vse najdemo sistemske rešitve s ciljem, da bo dobro opravljeno delo tudi temu primerno plačano. Verjamem pa, da vsi razumemo, da so pri tem tudi omejitve, da lahko trošimo samo toliko, kolikor ustvarimo. V nasprotnem primeru se moramo zadolževati,« je povedal minister in spomnil, da je sodelovanje med vsemi deležniki, resornimi ministrstvi, upravnimi enotami in tudi občinami, bistvenega pomena za zagotavljanje kakovostnega življenja prebivalkam in prebivalcem ter verjame, da bo tako tudi v prihodnje.

V zaključku nagovora je minister Upravni enoti Ruše in vsem navzočim zaželel še veliko uspehov in prijetno praznovanje tudi uradnega odprtja novih prostorov.

Po slavnostnem dogodku sta se minister Klemen Boštjančič in državni sekretar Jure Trbič s sodelavci srečala še z načelnicami in načelniki Podravske regije in tudi širše. V pogovoru, ki se bo še nadaljeval, so odprli predvsem aktualna vprašanja s kadrovskega področja.