Skoči do osrednje vsebine

Naša skupna skrb je izboljšanje varnosti cestnega prometa

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar se je srečal z vršilko dolžnosti (v. d.) direktorja Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa (AVP) mag. Simono Felser.

Minister Poklukar in v. d. direktorja AVP mag. Felser sta se strinjala, da je naša skupna skrb in naloga izboljšanje varnosti cestnega prometa. Policija in AVP sicer dobro sodelujeta. Policija z nadzorno dejavnostjo sodeluje pri vseh nacionalnih aktivnostih, ki jih koordinira in načrtuje AVP. Prav v tednu od 6. do 12. novembra 2023 poteka druga nacionalna preventivna akcija za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi v prometu, pa tudi akcija Slovenija piha 0,0.

Minister Poklukar je predlagal še dodatno sodelovanje predvsem pri skupnih nadzorih šol vožnje in organizacij, ki opravljajo tehnične preglede, ter čimprejšnje sprejetje Resolucije o nacionalnem programu varnosti cestnega prometa. Poleg tega bi bilo dobrodošlo nadaljevanje aktivnosti za vzpostavitev mobilnih tehničnih pregledov, ki bi omogočali preveritev tehnične brezhibnosti težkih tovornih vozil kar na cesti, predvsem na avtocestah in hitrih cestah.