Skoči do osrednje vsebine

Počastili smo spomin na padle in umrle pripadnike slovenske policije

Ob dnevu spomina na mrtve se je vodstvo Ministrstva za notranje zadeve in Policije ter Združenja Sever poklonilo spominu na padle in umrle policiste.

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar, državni sekretarki Helga Dobrin in Tina Heferle, generalni direktor policije mag. Senad Jušić, vodja Sektorja Prometne policije na Upravi uniformirane policije mag. Ivan Kapun, direktor Uprave kriminalistične policije Damjan Petrič in podpredsednik Združenja Sever Alojzij Klančišar so položili vence k spominskima obeležjema v Parku spomina v Tacnu v Ljubljani in k Pomniku padlim v vojni za Slovenijo leta 1991 na Novih Žalah v Ljubljani.

S polaganjem vencev in krajšo spominsko slovesnostjo smo počastili spomin na umrle pripadnike policije. Spominski obeležji v Parku spomina v Tacnu v Ljubljani sta posvečeni policistom, padlim v vojni za Slovenijo 1991, in policistom, ki so izgubili življenje pri opravljanju policijskih nalog od julija 1991 dalje. V spomin vsem padlim v osamosvojitveni vojni za Slovenijo so nato položili venec k Pomniku padlim v vojni za Slovenijo leta 1991 na Novih Žalah v Ljubljani in se skupaj s predstavniki Ministrstva za obrambo, veteranskih organizacij in Mestne občine Ljubljana ter svojci umrlih udeležili komemorativne slovesnosti.