Skoči do osrednje vsebine

Minister Boštjan Poklukar zahteval poročilo policije glede protesta pred centrom Rog

Naloga in dolžnost policije je, da varuje ljudi in njihovo premoženje, vzdržuje javni red in mir ter preprečuje, odkriva in preiskuje kazniva dejanja.

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar je bil s strani generalnega direktorja policije mag. Senada Jušića skladno z Zakonom o organiziranosti in delu v policiji obveščen o včerajšnji uporabi prisilnih sredstev policije ob varovanju protesta, ki je potekal ob odprtju prenovljenega centra Rog v Ljubljani. Po podatkih policije so neznani storilci z grafiti poškodovali dve službeni vozili policije. Ugotovljeno je bilo tudi, da so udeleženci narisali grafite na stavbo Centra Rog in ga s tem poškodovali, prav tako so risali grafite po sosednjih stavbah in poškodovali reklamne vitrine. Po doslej zbranih obvestilih skupna škoda poškodovanj, ki so jih policisti že obravnavali, presega 30.000 evrov.

Minister je prek Direktorata za policijo in druge varnostne naloge zahteval poročilo.

Minister Poklukar ob tem poudarja, da je vsakršno prejudiciranje ravnanja in delovanja policije, preden so znane vse okoliščine, neprimerno.

Dodajamo še, da je pravica do zbiranja in izražanja z ustavo varovana pravica vsakega posameznika, ki pa mora biti izražena na miren način in brez povzročanja materialne škode ter ogrožanja varnosti drugih.