Skoči do osrednje vsebine

Izid posodobljene in tiskane verzije priročnika Zaznamki

Urad za mladino je uredil in izdal posodobljeno verzijo priročnika Zaznamki, s katero se pridružujemo prizadevanjem Sveta Evrope na področju sovražnega govora s poudarkom na mladih in spletu.
Priročnik o sovražnem govoru med mladimi na spletu

Naslovnica priročnika Zaznamki | Avtor: Urad RS za mladino

Z izdajo podpiramo gibanje Ne sovražnemu govoru, ki je mladinska kampanja, v kateri je Urad Republike Slovenije za mladino dejaven že vrsto let, z najrazličnejšimi delovanji proti sovražnemu govoru pa so pri tem sodelovale tudi številne mladinske organizacije v vsej Sloveniji.

»Priročnik Zaznamki stopa v obrambo tistim mladim, ki so najbolj ogroženi, osovraženi in izpostavljeni neprijetnim pritiskom v spletnem okolju ali neposredni komunikaciji. V njem so konkretni napotki, kako jim pomagati v takšnih okoliščinah in preprečiti nadaljnje širjenje ali celo stopnjevanje napetosti. Jezik ni le orodje za sporazumevanje, ampak je tudi odraz stanja duha družbe, v kateri se splet prepogosto zlorablja za širjenje propagande in demoniziranje različnih ranljivih skupin ali posameznic oziroma posameznikov,« je v uvodni besedi dejala direktorica Urada RS za mladino mag. Tina Kosi.

Priročnik Zaznamki v tiskani izdaji lahko dobite na uradu za mladino.