Skoči do osrednje vsebine

Minister Šarec z deležniki o kmetijstvu, gozdarstvu, ribištvu, živilski industriji in čebelarstvu

Minister za obrambo Marjan Šarec, ki opravlja tudi funkcijo ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, se je danes s sodelavci sestal z deležniki v kmetijstvu, gozdarstvu, ribištvu, živilski industriji in čebelarstvu.

Namen srečanja je bil spoznavne narave s strani ministra Marjana Šarca, novega državnega sekretarja dr. Blaža Germška in drugih sodelavcev MKGP s ključnimi nevladnimi organizacijami in drugimi javnimi institucijami, s katerimi ministrstvo sodeluje v okviru priprave zakonodanjih predpisov, projektov, reševanja akutnih problemov in drugih zadev.

Prisotni so ministru predstavili svojo institucijo, poglede na ključne izzive ter opozorili na pomembnejše odprte zadeve s svojega  področja. V razpravi so se tudi posebej osredotočili na prioritete, med katerimi je najbolj pomembno reševanje težav po nedavnih poplavah in neurjih, ki so prizadele kmetijstvo, ribištvo, gozdarstvo, čebelarstvo in katerih posledice čutijo tudi drugi.

Sodelavci MKGP so prisotnim tudi pojasnili in v okviru dane možnosti odgovorili na nekatera odprta vprašanja ter se dogovorili za aktivno sodelovanje na operativni ravni. Minister Šarec je poudaril, da bodo tako on kot državna sekretarja ter ostali predstojniki direktoratov, služb in organov v sestavi, prisluhnili pobudam s ciljem, da se odprte zadeve čim hitreje obravnava in pride do rešitve.

Današnjega srečanja so se na povabilo ministra udeležili predstavniki Združenja turističnih kmetij Slovenije, Čebelarske zveze Slovenije, Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, Zadružne zveze Slovenije, Sindikata kmetov Slovenije, Zveze slovenske podeželske mladine, GZS – Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij, Zveze lastnikov gozdov Slovenije, Ribiške zveze Slovenije in Zavoda za gozdove Slovenije.