Skoči do osrednje vsebine

Sprememba Zakona o zagotavljanju finančnih sredstev za investicije v športno infrastrukturo

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je objavilo predlog spremembe Zakona o zagotavljanju finančnih sredstev za investicije v športno infrastrukturo v Republiki Sloveniji. Ta je potrebna zaradi podaljšanega obdobja financiranja s čimer se odzivamo na spremenjeno javnofinančno situacijo zaradi letošnjih poplav.

Leta 2022 sprejeti zakon predvideva zagotovitev finančnih sredstev za investicije v športno infrastrukturo v skupni višini 150 milijonov evrov v obdobju od 2022 do 2027. Sprememba ne posega v skupno višino sredstev, vendar za tri leta podaljšuje obdobje v katerem bodo sredstva zagotovljena. To bo sicer znižalo tudi letni obseg finančnih sredstev, ki bo zdaj omejen na 20 milijonov evrov letno. 

Predlog za podaljšanje financiranja smo že predstavili Olimpijskemu komiteju Slovenija, predstavnikom vseh treh združenj občin in Strokovnemu svetu za šport, pri čemer je bilo nakazano razumevanje do potrebnih sprememb. S predlogom se želimo prilagoditi na nastalo situacijo na način, ki ne bo pretirano vplival na sam razvoj športne infrastrukture, bo pa prišlo do zamika pri dinamiki izvedbe.

Na strani eDemokracija je objavljen Predlog zakona o zagotavljanju finančnih sredstev za investicije v športno infrastrukturo. Rok za pripombe je 3. november 2023.