Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar Boštjan Šefic v Strugah: Naša prva skrb je skrb za varnost krajanov

Državni sekretar Boštjan Šefic, vodja Službe Vlade Republike Slovenije za obnovo po poplavah in plazovih, se je danes srečal s prebivalci naselja Struge, katerih domovi so bili v avgustovskih poplavah močno poškodovani. Na srečanju je bil prisoten tudi župan občine Luče Klavdij Strmšek.

Državni sekretar Boštjan Šefic je srečanje označil za konstruktivno, saj so izmenjali poglede na dano situacijo in mnenja o možnih rešitvah. Pri tem je poudaril, da je bil glavni cilj krajanom jasno povedati, da je njihova varnost ogrožena zaradi plazu, ki se lahko sproži. Vodja Državne tehnične pisarne dr. Blaž Dolinšek je predstavil strokovne razloge in okoliščine za tovrstno oceno.

"Naša prva skrb je skrb za varnost krajanov, zato sem jih pozval, naj se v najkrajšem času preselijo na začasne lokacije. Geologi bodo tako lahko naredili dodatne raziskave in predlagali potrebne ukrepe," je poudaril državni sekretar Šefic.

Na srečanju so se dogovorili, da bodo predstavniki vladnih služb v rednem stiku s krajani, ki bodo oblikovali operativno ekipo za lažjo komunikacijo.