Skoči do osrednje vsebine

Dr. Igor Šoltes z namestnikom pravosodnega ministra Bosne in Hercegovine Elvirjem Mahmuzićem

Delegacija pod vodstvom državnega sekretarja dr. Igorja Šoltesa se je 17. oktobra 2023 sestala z namestnikom pravosodnega ministra Republike Bosne in Hercegovine Elvirjem Mahmuzićem na delovnem srečanju v Sarajevu.

Glavna tema pogovorov je bila povezana z dejstvom, da je Bosna in Hercegovina dne 15. decembra 2022 postala država kandidatka za vstop v Evropsko unijo, zato se v Republiki Sloveniji od tega datuma dalje za državljane Bosne in Hercegovine in pravne osebe s sedežem v tej državi v primeru pridobivanja lastninske pravice na nepremičninah v Republiki Sloveniji uporablja Zakon o pogojih za pridobitev lastninske pravice fizičnih in pravnih oseb držav kandidatk za članstvo v Evropski uniji na nepremičninah (ZPPLPKEU).

Delegacija Ministrstva za pravosodje Republike Slovenije se je zahvalila za dosedanje sodelovanje Ministrstvu za pravosodje Bosne in Hercegovine in pozdravila predstavljene načrtovane korake in aktivnosti Ministrstva za pravosodje Bosne in Hercegovine, ki bodo omogočile izvajanje obveznosti Bosne in Hercegovine glede obveznosti države kandidatke, zlasti na področju civilnega prava.

Sogovorniki so govorili tudi o sodnih reformah v Bosni in Hercegovini in novi zakonodaji glede varstva osebnih podatkov in žvižgačev v Republiki Sloveniji.

namestnik pravosodnega ministra Bosne in Hercegovine Elvir Mahmuzić in državni sekretar dr. Igor Šoltes

Namestnik pravosodnega ministra Bosne in Hercegovine Elvir Mahmuzić in državni sekretar dr. Igor Šoltes | Avtor: Ministrstvo za pravosodje BiH

1 / 3