Skoči do osrednje vsebine

Pozivamo vas k digitalizaciji poslovanja s strankami

Ministrstvo za digitalno preobrazbo poziva vse organizacije in posameznike k povečanju uporabe elektronskih dokumentov in digitalnih podpisov. Nedavno so na ministrstvo prispeli številni pozivi in pritožbe državljanov, ki so se srečevali s težavami pri elektronskem poslovanju z različnimi organi.

Digitalni podpis je enakovreden lastnoročnemu

Pomembno je, da vsi razumemo, da Zakon o elektronskem poslovanju in elektronskem podpisu zagotavlja, da elektronski dokumenti ohranijo svojo veljavnost in dokazno vrednost, ne glede na obliko. Digitalni podpis, ki ga predpisuje zakon, je enakovreden lastnoročnemu podpisu in prav tako pravno zavezujoč.

Zato pozivamo vse organizacije, državne in zasebne, ter javne institucije, da se seznanijo s to zakonsko ureditvijo in aktivno zmanjšajo uporabo papirja v svojih poslovnih procesih. Digitalizacija ne prinaša le okoljskih koristi, ampak tudi večjo učinkovitost, hitrejše postopke in prijaznejše izkušnje za vse uporabnike. Poleg tega predstavlja pomemben prihranek časa in denarja, tako za državljane kot za državo.

Vabimo vas k aktivnemu sodelovanju pri tem procesu. Skupaj bomo oblikovali bolj digitalno prihodnost, ki bo prinašala izboljšane storitve za državljane in povečano učinkovitost.