Skoči do osrednje vsebine

Državna sekretarka Dobrin: Mlade moramo usmerjati na pravo pot proti njihovemu cilju

Državna sekretarka Helga Dobrin se je v Mariboru udeležila posveta Mladi in kriminal, ki ga že 20. leto zapored organizira Policijska uprava Maribor.

Na posvetu, kjer si izkušnje in znanje izmenjujejo strokovnjaki z različnih področij, je zbrane tudi nagovorila. »Organizatorji tega posveta že dvajset let skrbite za to, da udeleženci vsako leto dobijo kakovostna znanja, si izmenjajo izkušnje in spoznajo problematiko mladih, za katere tako radi rečemo, da so naša prihodnost.«

Posvet vsako leto obravnava teme, ki so aktualne za čas, v katerem odraščajo naši otroci. »Mladostniki se namreč med odraščanjem znajdejo pred številnimi križišči, v katerih morajo izbrati svojo pot. Odrasli pa smo v teh zapletenih križiščih tisti, ki jim pomagamo – smo kot nekakšni policisti. Tam smo zato, da jim pokažemo, kdaj je križišče varno prečkati in jih usmerimo na pravo pot proti njihovemu cilju,« je povedala državna sekretarka.

»Na poti odraščanja smo za otroke pomembni vsi odrasli, pa tudi naše veščine in znanje, česar pa ni nikoli dovolj ali preveč,« je še dejala in dodala, da je zato »zelo koristno poslušati sodelujoče na posvetu, ki z nami delijo svoje dragocene izkušnje z mladimi«.

Udeležencem, predavateljem in neutrudnim organizatorjem je ob koncu zaželela uspešen jubilejni posvet ter se zahvalila dvajset let zavzemanja in skrbi za dobrobit otrok in mladostnikov.

Na spletni strani Policije je objavljeno daljše sporočilo za javnost o posvetu Mladi in kriminal.