Skoči do osrednje vsebine

Podelili smo priznanja ministrstva in inšpektorata za leto 2023

40 sodelavk in sodelavcev Ministrstva za notranje zadeve in Inšpektorata Republike Slovenije za notranje zadeve je danes prejelo bronaste in srebrne znake, plakete ministrstva in priznanja za dolgoletno delo. Čestitamo.

S podelitvijo priznanj smo se poklonili prizadevnim in predanim zaposlenim v ministrstvu in inšpektoratu. Ti naši sodelavci že vrsto let dosegajo izjemne uspehe na posameznih delovnih področjih in pripomorejo k organizacijskim izboljšavam in so zaslužni za izjemne prispevke k racionalizaciji poslovanja ministrstva.

Najvišje priznanje – plaketo ministrstva sta prejela Samo Arko iz Direktorata za policijo in druge varnostne naloge in Direktorat za upravne notranje zadeve kot notranjeorganizacijska enota. Slednja je prejela priznanje za uspešni projekt nove biometrične osebne izkaznice. V njem je sodelovalo več kot 15 strokovnjakov in vsak izmed njih je zaslužen za to, da smo lahko v rekordnem času po podpisu pogodbe že začeli izdajati nove izkaznice, ki so danes med najboljšimi na svetu. Samo Arko je naš dolgoletni, cenjeni in izredno strokovni sodelavec. Njegovo kariero so najbolj zaznamovali tajni podatki, še zlasti delo na področju osebne varnosti, varnostnega preverjanja oseb in industrijske varnosti.

Priznanja je podelil minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar. V nagovoru je povedal, da ministrstvo skrbi za notranjo varnost, zato je vesel, da so med nami največji in najboljši strokovnjaki, ki s svojim delom prispevajo, da je Slovenija varna država. "Nekateri v ministrstvu delate že vrsto let, kar kaže na zadovoljstvo in pripadnost organizaciji, zato verjamem, da boste še dolgo z nami. Zadovoljni zaposleni temelj vsake uspešne organizacije, za kar je pogosto potrebno manj, kot si mislimo. Predvsem je ključno, da znamo prepoznati vaše kakovosti ter vsakemu posebej in vsem skupaj pokazati, da vas cenimo, da spoštujemo vaše učinkovito opravljeno delo in vaš nepogrešljiv prispevek k našim skupnim uspehom."

Iskrene čestitke vsem prejemnicam in prejemnikom priznanj.