Skoči do osrednje vsebine

Marjan Šarec začasno prevzema posle Ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Državni zbor Republike Slovenije je danes na predlog predsednika Vlade dr. Roberta Goloba razrešil Ireno Šinko s funkcije ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Posle funkcije ministra začasno prevzema Marjan Šarec.
Nekdanja ministrica in minister se rokujeta pred zastavama.

Nekdanja ministrica za kmetijstvo Irena Šinko in Minister za obrambo, ki opravlja funkcijo Ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Marjan Šarec. | Avtor: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

1 / 2

Dosedanja ministrica Irena Šinko se je sodelavkam in sodelavcem zahvalila za odlično sodelovanje in izpostavila nekaj uspešnih projektov ter drugo opravljeno delo. Svojemu nasledniku je zaželela veliko uspeha pri začasnem vodenju vsebinsko enega najbolj zahtevnih resorjev. Ob tem je izpostavila, da si želi, da bi tudi bodoči minister dobro sodeloval z vsemi ter da se vsebine in projekti, ki so dobro zastavljeni, odvijajo tudi naprej in se zaključijo.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano bo začasno vodil minister za obrambo Marjan Šarec. Ministrici Šinko se je zahvalil za dosedanje delo in korektno primopredajo ter ji zaželel uspešno pri delu v prihodnje in nasploh vse dobro na njeni nadaljnji življenjski poti.

Irena Šinko je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano vodila od 1. junija 2022, ko je Državni zbor RS potrdil 15. slovensko vlado.