Skoči do osrednje vsebine

Minister Papič na slavnostnem odprtju CERN Science Gateway

Minister za visoko šolstvo, znanost in inovacije dr. Igor Papič se je na povabilo generalne direktorice Evropske organizacije za jedrske raziskav Fabiole Gianotti udeležil slovesnega odprtja novih prostorov CERN Science Gateway. Ob tej priložnosti je sodeloval na okrogli mizi "Kako spodbuditi mlade za STEM poklice?"
Minister Papič med razpravo na okrogli mizi na okrogli mizi Kako spodbuditi mlade za STEM poklice?
1 / 3

Novi prostori bodo odprti za javnost in to brezplačno, obiskovalci, tudi otroci od petega leta pa se bodo lahko v njem na poučen in zabaven način srečali in preizkusili v znanosti. Minister Papič je dejal, da tudi takšni projekti, kjer začnejo otroke že v zgodnjem otroštvu navduševati za znanost, prispevajo k zanimanju za STEM poklice (poklice v znanosti, tehnologiji, inženirstvu in matematiki – STEM). Predstavitev novih prostorov Evropske organizacije za jedrske raziskave (francosko Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire – CERN) so prevzeli otroci, ki so ministra Papiča poučili o kvantnih delcih.

Slovenija je že pridružena članica CERN-a, drugo leto pa bo postala polnopravna članica, kar bo odprlo ogromno priložnosti za slovenske izobraževalne in raziskovalne institucije ter gospodarstvo.