Skoči do osrednje vsebine

Ponovna javna obravnava osnutka uredbe o uporabi javnih sredstev za gradnjo omrežij in povezljivost

Na Ministrstvu za digitalno preobrazbo smo pripravili prenovljen osnutek Uredbe o uporabi javnih sredstev za gradnjo visokozmogljivih fiksnih širokopasovnih omrežij oziroma nadgradnjo obstoječih fiksnih omrežij, gradnjo mobilnih 5G omrežij, gradnjo zalednih omrežij in za spodbujanje povezljivosti.

Ta je bil predložen v javno obravnavo na portalu eUprava - Predlog predpisa (gov.si). Osnutek uredbe je bil prvič predložen v javno obravnavo 30. marca 2023, v okviru katere smo prejeli pripombe zainteresirane in strokovne javnosti. Ker je bila po končani javni obravnavi sprejeta in objavljena spremenjena uredba (EU), ki je podlaga za osnutek uredbe, in je ta prinesla bistvene spremembe, prenovljen osnutek ponovno predlagamo v javno obravnavo. V spremnem dopisu se hkrati opredeljujemo do predlogov in pripomb iz prve javne obravnave.

Zainteresirani deležniki lahko podajo svoje predloge in pripombe na osnutek uredbe v 30 dneh od objave, to je do 5. novembra 2023 na elektronski naslov gp.mdp@gov.si.