Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje s partnerji na 55. Sejmu MOS

Med 13. in 17. septembrom je bilo Celje v znamenju inovacij, izobraževanja ter digitalne preobrazbe, saj se je odvijal 55. mednarodni obrtni sejem MOS. Med mnogimi razstavljavci, smo tudi mi predstavljali naše aktivnosti in v sodelovanju s partnerji bili na voljo za obiskovalce z vsebinami projektov na področju digitalizacije izobraževanja.

Predstavili smo se s partnerji

Sejem MOS je privabil 650 razstavljavcev iz 25 različnih držav. Letošnji dogodek je bil v znamenju treh ključnih tem: zelenega prehoda, digitalizacije ter pomanjkanja kadra. Iz Ministrstva smo z izobraževalnimi partnerji v ospredje postavili digitalizacijo izobraževanja.

Središče naše predstavitve so bile vsebine Službe za digitalizacijo izobraževanja. Skozi številne dejavnosti in predstavitve projektov smo nagovarjali obiskovalce, ki so jih zanimale izobraževalne vsebine. Na našo stojnico smo privabili učence in dijake ter s kratkimi interaktivnimi aktivnostmi krepili njihove digitalne kompetence in znanja o varni rabi interneta. Ravno z učenci in dijaki smo izmenjali poglede o uporabi digitalne tehnologije pri pouku, oni pa so delili svoje izkušnje iz šolskih klopi.

Pri predstavitvi so se nam pridružili tudi številni izobraževalni partnerji, kot so Šolski center Celje, Šolski center Velenje in Šolski center Nova Gorica, vsi pod okriljem projekta Digitrajni učitelj. Zavod RS za šolstvo je predstavil projekt Dvig digitalne kompetentnosti, medtem ko je ARNES predstavil projekt Nacionalni kompetenčni center Euro CC2. ZAMS je predstavil projekt Pedagogika 5.0, Center RS za poklicno izobraževanje pa je poudaril pomen kombiniranega izobraževanja v poklicnem in strokovnem izobraževanju. Pridružila se nam je tudi Code Week ambasadorka Gordana Erdelić, ki je predstavila istoimenski projekt.

Zakaj na sejem?

Cilj naše prisotnosti na sejmu MOS je bil, da obiskovalci pridobijo celovito informacijo o posameznih področjih ministrstva, dejavnostih javnih zavodov ter projektih, s poudarkom na digitalizaciji izobraževanja. Obiskovalci so tako lahko dobili vpogled v inovativne pristope in rešitve, ki se uporabljajo v slovenskem izobraževalnem sistemu, ter spoznali, kako se ta prilagaja sodobnim potrebam.

55. mednarodni obrtni sejem MOS je tako predstavljal odlično priložnost za povezovanje, izmenjavo izkušenj ter promocijo inovacij na področju izobraževanja in digitalizacije. Na Ministrstvu za Vzgojo in izobraževanje smo skupaj s svojimi partnerji dokazali, da se zavzemamo za razvoj izobraževalnega sistema, ki je pripravljen na izzive prihodnosti in omogoča mladim generacijam uspešno vključevanje v digitalno družbo.

Vtisi s sejma

Vtisi s sejma | Avtor: Petra Bevek