Skoči do osrednje vsebine

Srebrno priznanje na 55. MOS Ministrstvu za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter Janezu Škrlecu

Na razstavišču Celjskega sejma je bil med 13. in 17. septembrom 55. sejem MOS, v okviru katerega se je znova uspešno predstavilo Stičišče znanosti in gospodarstva, projekt Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter Janeza Škrleca.

Na Mednarodnem sejmu obrti in podjetništva (MOS) je tokrat sodelovalo več kot 30 fakultet, inštitutov, centrov odličnosti, visokotehnoloških podjetij in drugih, ki so skupno predstavili več kot sto inovacij.

Na Stičišču znanosti in gospodarstva so predstavili različne tehnologije s področij elektronike mehatronike, avtomatike, robotike, bionike, energetike, informacijsko-komunikacijske tehnologije, vesoljske tehnologije, mikro-, bio- in nanotehnolohije ter novih materialov.

Izjemno aktivni so bili na Stičišču znanosti in gospodarstva predstavniki Fakultete za elektrotehniko univerze v Ljubljani, Instituta »Jožef Stefan« ter Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko ter Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru, ki so predstavili kmetijskega avtonomnega robota.

Komisija za priznanja Celjskega sejma je na 55. MOS podelila srebrno priznanje Ministrstvu za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter Janezu Škrlecu za 'projekt bionske glave', ki ga je komisija prepoznala kot pomemben korak v razvoju inovativnih tehnologij in interdisciplinarnega raziskovanja. "Gre za tehnološko platformo, ki združuje napredne možganske vsadke, senzorje, simulatorje in komunikacijske sisteme," so zapisali v obrazložitvi nagrade.

Srebrno priznanje pomeni priznanje tudi vsem drugim sodelujočim znotraj projekta Stičišča znanosti in gospodarstva, ki so predstavili izjemno veliko visokotehnoloških inovacij in dosežkov slovenske znanosti ter dosežkov visokotehnoloških podjetij, za katere je še posebej med mlajšimi obiskovalkami in obiskovalci sejma vladalo veliko zanimanje.