Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar Jure Trbič na slovesnem odprtju Krajevnega urada Šempeter pri Gorici

Nadaljujejo se redna delovna srečanja z načelnicami in načelniki upravnih enot. Državni sekretar Jure Trbič je obiskal Upravno enoto Nova Gorica in nagovoril zbrane na slovesnem odprtju Krajevnega urada Šempeter pri Gorici.

Nadaljujejo se redna regijska delovna srečanja vodstva Ministrstva za javno upravo z načelnicami in načelniki upravnih enot. V Novi Gorici se je državni sekretar na Ministrstvu za javno upravo Jure Trbič sestal z načelnico Upravne enote Idrija mag. Vanjo Močnik Raspet, v.d. načelnice Upravne enote Ajdovščina Bojano Lavrenčič, načelnikom Upravne enote Tolmin mag. Simonom Lebanom in načelnikom Upravne enote Nova Gorica Andrejem Markočičem.

Delovno srečanje je bilo namenjeno predvsem pogovoru o izzivih in odprtih zadevah v upravnih enotah v povezavi s specifikami lokalnega okolja, ter krepitvi sodelovanja med upravnimi enotami, lokalnimi skupnostmi in ministrstvi za zagotavljanje dostopne, kakovostne in učinkovite javne uprave v službi prebivalstva in gospodarstva.

Državni sekretar je s sogovorniki spregovoril o delu posameznih upravnih enot in situaciji na kadrovskem, prostorskem in finančnem področju. V pogovoru so se dotaknili tudi problematike rastočega pripada upravnih zadev, kadrovskih izzivov, ki jih beležijo in potrebe po usposabljanjih javnih uslužbencev, na kar je vodstvo ministrstva že ves čas pozorno in aktivno pri zagotavljanju okolja za boljše delo upravnih enot. Načelnici in načelnika so sodelovanje z ministrstvom za javno upravo pohvalili, prav tako skrb za zagotovitev najboljših možnih delovnih pogojev za zaposlene na upravnih enotah.

V zvezi z delovanjem krajevnih uradov je državni sekretar Trbič poudaril, da se prav prek njih delovanje državne uprave približa uporabnikom storitev, posebej starejših ali gibalno omejenih, ki težko zapuščajo svoj kraj, zato vodstvo ministrstva podpira zgledno tradicijo odprtih krajevnih uradov.

Ob robu delovnega obiska se je državni sekretar Trbič popoldan udeležil slavnostnega odprtja prenovljenih prostorov  Krajevnega urada Šempeter pri Gorici.

V nagovoru je povedal, da »Ministrstvo za javno upravo podpira delo krajevnih uradov, saj je ključno, da so storitve države dostopne prav vsem«.  O prenovljenih prostorih krajevnega urada je še dodal, da je prenova rezultat skupnega dela in primernega medsebojnega sodelovanja med državnimi organi in lokalno skupnostjo. »Vse to kaže na odraz velike mere razumevanja potreb uslužbencev upravne enote in potreb strank, saj smo tukaj za podporo ljudi in gospodarstva« je še povedal Trbič. Dodal je, da se z odprtjem Krajevnega urada Šempeter pri Gorici ponovno odpirajo še ena od 155 vrat, ki so v obliki upravnih enot ali njihovih krajevnih uradov odprta povsod po Sloveniji.

Obisk v Šempetru je državni sekretar Trbič zaključil z delovnim srečanjem z županom občine Šempeter - Vrtojba mag. Milanom Turkom na temo še boljšega zagotavljanja dostopnih, kakovostnih in učinkovitih storitev javne uprave prebivalstvu in gospodarstvu v lokalnem okolju.