Skoči do osrednje vsebine

Odprtje nove kolesarske povezave med Svetim Andražem in Trnovsko vasjo

Državni sekretar mag. Marko Koprivc je nagovoril zbrane ob odprtju nove kolesarske povezave med Svetim Andražem in Trnovsko vasjo. V okviru projekta je predvidena izgradnja 18,1 km kolesarskih povezav, pri čemer ta predstavlja 3,9 km. Projekt je bil izveden v okviru mehanizma dogovora za razvoj regij in je bil sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v višini 2,4 milijona evrov.
Odprtje nove kolesarske povezave med Svetim Andražem in Trnovsko vasjo. Na fotografiji državni sekretar mag. Marko Koprivc, županja občine Sveti Andraž v Slovenskih Goricah Darja Vudler Berlak in župan občine Trnovska vas Alojz Benko

Odprtje nove kolesarske povezave med Svetim Andražem in Trnovsko vasjo. Na fotografiji državni sekretar mag. Marko Koprivc, županja občine Sveti Andraž v Slovenskih Goricah Darja Vudler Berlak in župan občine Trnovska vas Alojz Benko | Avtor: Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj

1 / 3

»Kolesarska povezava med občino Sveti Andraž in občino Trnovska vas je še ena dobra zgodba kohezije oziroma povezovanja, ki smo jo uresničili s pomočjo evropskih sredstev in je del obsežnega projekta kolesarskih povezav na tem območju,« je v nagovoru izpostavil Koprivc.

Z vlaganji v kolesarske povezave želimo v Sloveniji izboljšati kolesarsko infrastrukturo, povečati občutek varnosti kolesarjev ter povečevati zanimanje za kolesarjenje tako na dnevni kot rekreativni ravni. Kolesarjenje je namreč učinkovita alternativa avtomobilu in ima številne pozitivne učinke na počutje posameznikov, zmanjšuje negativne izpuste CO2, zmanjšuje stroške goriva in parkiranja ter skrbi za naše zdravje. In zato je primerna prometna infrastruktura na področju zelene mobilnosti izredno pomembna za občane in občanke.

»Tudi v novem programu Evropske kohezijske politike za obdobje 2021-2027 so na voljo sredstva za infrastrukturne projekte za trajnostno mobilnost na lokalni ravni v skupni višini 41 milijonov evrov. Želim si, da s pomočjo evropskih sredstev spišemo še kakšno dobro zgodbo,« je zaključil Koprivc.