Skoči do osrednje vsebine

Slovesnost ob imenovanju generalnega direktorja policije

V kongresni dvorani ministrstva je potekala slovesnost ob imenovanju generalnega direktorja policije mag. Senada Jušića, potem ko mu je Vlada Republike Slovenije na predlog ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja zaupala vodenje Policije za poln mandat.

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar je izrazil zadovoljstvo z dosedanjim delom Jušića: »Magister Senad Jušić je v več kot pol leta najinega sodelovanja dokazal, da zna voditi tako kompleksno organizacijo, kot je slovenska policija, zato trdno verjamem, da bo Policijo kot strokoven, neodvisen in zaupanja vreden organ vodil še naprej dobro. Novega generalnega direktorja Policije odlikujejo njemu lastne vrednote; poštenost, delavnost, odgovornost, vztrajnost, discipliniranost in pristno tovarištvo ter najpomembnejše v policijskem poklicu – spoštovanje vrednot dane policijske prisege. Da zna magister Senad Jušić pravilno in hitro odločati v kriznih situacijah, je dokazal v nedavnih poplavah, ko je slovenska policija skupaj s Civilno zaščito, gasilci, reševalci in pripadniki Slovenske vojske rešila na desetine življenj ljudi pred vodno ujmo.« Ob tem se je še posebej zahvalil vsem policistkam in policistom ter vsem intervencijskim službam in posameznikom, ki so v tistih dneh vodne ujme reševali ljudi, živali in premoženje: »Opravil ste izjemno delo in Slovenija je upravičeno ponosna na vas.«

V svojem nagovoru je generalni direktor policije mag. Senad Jušić poudaril, da čuti izjemno čast in odgovornost ob izkazanem zaupanju, in zatrdil, da se bo pri svojem delu osredotočil na to, kar je bistveno – delati dobro za sočloveka. Dejal je, da je zelo ponosen na to, da vodi naš organ, in vsem zaposlenim priznal zasluge za izjemen odziv ob nedavnih poplavah, ki so ohromile dobršen del naše države. Pri tem je izpostavil edino svetlo točko katastrofalne ujme. »Toda kljub vsem izgubam smo tudi nekaj pridobili – zagotovilo, da nismo sami in da je pomoč takoj za sosednjimi vrati, pa še za naslednjimi in naslednjimi … In to je tisto, kar šteje. Človek človeku človek je pomemben moto, ki se ga pogosto premalo zavedamo.«

Iskreno se je zahvalil policistom in policistkam za predano delo in skrb. Pri tem je izrazil zavedanje, da so prav vsi zaposleni s svojim vestnim delom ključni gradniki zaupanja prebivalcev v delo policije. V svojem govoru se je za izkazano zaupanje zahvalil vladi in ministru Poklukarju ter poudaril pomen razumevanja policijskega dela. V govoru je omenil tudi nenadomestljivo vlogo stanovskih organizacij in povedal, kako pomembno je medsebojno sodelovanje, na podlagi katerega je nastala plemenita pobuda Dam za dom.

Zatrdil je, da bo skrbel za »neodvisnost in strokovnost našega skupnega dela. V veliko pomoč mi bodo bogate izkušnje in znanje, ki sem si jih pridobil.« Svoje misli je magister Jušić uprl v prihodnost. Poudaril je, da je policija bila in bo uspešna še naprej. In prihodnosti se ob takšnih sodelavkah in sodelavcih iskreno veseli.

Prireditev se je zaokrožila s podelitvijo znaka generalnemu direktorju policije magistru Senadu Jušiću.