Skoči do osrednje vsebine

Odziv ministra na nasilje nad stanovalko doma starejših občanov

Na Ministrstvu za solidarno prihodnost, ki je pristojno za socialnovarstvene zavode, tudi domove starejših, smo prejeli poročilo o video posnetku iz socialnovarstvenega zavoda, v katerem oseba fizično obračunava s starejšo stanovalko.

Minister Simon Maljevac ob tem sporoča: "Poudarjamo, da je tovrstno ravnanje nedopustno in ga na ministrstvu najstrožje obsojamo. Z vodstvom zavoda smo nemudoma stopili v stik in ga pozvali, naj žrtvi nasilja takoj ponudi vso potrebno socialno, zdravstveno in psihološko zaščito in pomoč, proti nasilni osebi pa sproži ustrezne postopke pri pristojnih organih."

Ministrstvo ob tem pozdravlja učinkovit odziv vodstva zavoda, ki sporoča, da gre za nesprejemljivo in nedopustno ravnanje: »Zagotavljamo vam, da  bomo sprožili vse ustrezne postopke in ukrepali v skladu z Zakonom o delovnih razmerjih (ZDR-1). Delodajalec bo nemudoma ukrepal, da bo preprečil škodljivo ravnanje. Varovali bomo vse temeljne pravice človekovega dostojanstva ter zagotovili enake človekove pravice in temeljne svoboščine.«