Skoči do osrednje vsebine

9. festival Brati gore: poziv za prijavo dogodkov

Ministrstvo za naravne vire in prostor in Stalni sekretariat Alpske konvencije vabita k sodelovanju pri 9. izvedbi festivala Brati gore. Gre za lepo priložnost predstavitve literarne in kulturne raznolikosti Alp. Tema letošnjega mednarodnega dneva gora je obnavljanje gorskih ekosistemov.

Kot že v preteklih letih, se želimo tudi letos pokloniti naši skupni kulturni dediščini ter upamo, da lahko računamo na vašo pomoč pri realizaciji tokratne izvedbe festivala. Alpsko literaturo in kulturo lahko proslavimo na različne načine. Vabimo vas, da pustite domišljiji in ustvarjalnosti prosto pot in organizirate dogodek: od interaktivnega branja in literarnih sprehodov do predstavitev knjig in večerov slam poezije.

Dogodki naj se odvijajo na mednarodni dan gora (v angleščini), 11. decembra  2023, ali pa v nekaj dneh pred ali po njem. Stalni sekretariat Alpske konvencije vam bo zagotovil promocijski material in vas podprl pri predstavitvi vašega dogodka v javnosti. Vaš dogodek pravočasno registrirajte na  obrazcu, ki je objavljen na spletni strani Alpske konvencije, in sicer  najkasneje do 30. novembra 2023.