Skoči do osrednje vsebine

Minister Felda na obisku koroške regije

Minister za vzgojo in izobraževanje dr. Darjo Felda je danes obiskal nekaj šol v koroški regiji, ki je ena od hujše prizadetih območij v minulih poplavah.
Županja Črne na Koroškem Romana Lesjak in minister za vzgojo in izobraževanje med rokovanjem

Minister dr. Darjo Felda se je srečal z županjo Črne na Koroškem, mag. Romano Lesjak. | Avtor: Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje

1 / 4

Minister za vzgojo in izobraževanje se je sestal z vodstvom Osnovne šole Mežica, ki v ujmi sicer ni utrpela posledic, so pa prostori šole trenutno namenjeni Slovenski vojski, ki si je tam zaradi intervencijskih del uredila začasno oporišče. Minister se je tam med drugim srečal z vodjo intervencijskega štaba, st. Majo Neudauer. Predstavniki šole in Slovenske vojske so se ministrstvu zahvalili za odlično sodelovanje, obenem pa so se vsi strinjali, da bo pouk s prvim septembrom tam že potekal nemoteno.

 V nadaljevanju je minister Felda obiskal še Osnovno šolo Črna na Koroškem, kjer se je srečal s predstavniki šole in županjo mag. Romano Lesjak. Šola v poplavah ni bila huje poškodovana, zaradi poškodovanih cestišč pa jim trenutno največji izziv predstavlja prevoz otrok. To bodo predvidoma urejali z uporabo manjših prevoznih sredstev, kot so kombiji, v nadaljevanju pa je predvideno medresorsko usklajevanje za dolgoročnejšo rešitev v zvezi s prevozom otrok do šole.