Skoči do osrednje vsebine

Ministrica Sanja Ajanović Hovnik je obiskala upravne enote Laško, Celje in Mozirje

Ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik ter državni sekretar Jure Trbič sta danes obiskala upravne enote (UE) Laško, Celje in Mozirje. Srečanje je bilo namenjeno seznanitvi s stanjem na teh upravnih enotah.

Omenjene upravne enote delujejo nemoteno, in v nedavnih poplavah prostori teh upravnih enot na srečo niso bili prizadeti.

Na Upravni enoti Laško je upokojeni uslužbenec Silvo Krajnc pravočasno zaščitil arhiv pred vdorom vode. Ministrica se je vsem iskreno zahvalila za skrbno ukrepanje.

V pogovoru z načelnicama in načelnikom je ministrica pojasnila prizadevanja k poenostaviti upravnega postopka in poenoteno vodenje upravnih postopkov, ki jih bo jeseni predstavil Strokovni svet za trajnostni razvoj javne uprave, ki ga tudi vodi.

Načelniki so vodstvu ministrstva predstavili delovanje svojih upravnih enot, pri čemer so pohvalili širino znanj zaposlenih, saj posamezni uslužbenec deluje na več različnih upravnih področij. 

Vsi so se strinjali, da kakovostne in učinkovite storitve izvajajo le usposobljeni zaposleni. Izobraževanja Upravne akademije v okviru ministrstva so namenjena krepitvi znanja, zato se jih zaposleni redno udeležujejo. Ministrica Sanja Ajanović Hovnik je ob tem dejala: »Kakovost dela manjših upravnih enot je v njihovi povezanosti z lokalnim prebivalstvom, saj strankam tudi svetujejo.«

Upravne enote po Sloveniji bodo odprte tudi 14. avgusta 2023, je pa načelnica UE Mozirje Milena Cigale izpostavila, da se je te dni povečalo število vlog za izgubljene in poškodovane osebne dokumente. Pošta Slovenije bo s tem namenom zagotovila dostavo že izdelanih osebnih dokumentov, da bodo le-ti v sredo že dostavljeni.

Ministrica Sanja Ajanović Hovnik je poleg že sprejetih ukrepov za ublažitev posledic poplav napovedala še dodatne interventne spremembe zakonodaje, saj želi vlada s hitrimi ukrepi in učinkovito pomočjo pomagati ljudem in gospodarstvu.