Skoči do osrednje vsebine

Informacije o škodi na vzgojno-izobraževalnih zavodih

Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje je že v petek, 4. avgusta, in ponovno v ponedeljek, 7. avgusta, ravnatelje vrtcev in šol pozvalo k podaji informacij o škodi na vzgojno-izobraževalnih zavodih. Podatke o škodi zbiramo še naprej in hkrati skušamo vzpostaviti povezave s predstavniki vodstev vzgojno-izobraževalnih zavodov, ki se nam še niso oglasili.

Do danes, 8. avgusta do 15. ure, smo dobili informacije o škodi v vrtcih: Domžale, Zarja Kamnik, Montessori Celje, Škofja Loka, Radenci - Radenski mehurčki, Žabica Trzin - enota Palčica, Vuzenica, Mehurčki v Komendi - enota Moste, Polhov Gradec - enota pri Osnovni šoli Polhov Gradec, Črna na Koroškem, Sonček d. o. o. Kamnik, Šentjur in Šmartno ob Dreti.

Poškodovane so tudi nekatere osnovne šole, in sicer: Davorina Jenka Cerklje na Gorenjskem, Bistrica v Tržiču - podružnica Kovor, Trzin, Črna na Koroškem in tamkajšnja podružnična šola Žerjav, Franja Goloba Prevalje, Ivana Groharja Škofja Loka, in sicer na matični šoli v Podlubniku ter Podružnični šoli Bukovščica, Nazarje, CIRIUS Kamnik, Komenda Moste in Koroški Jeklarji.

Prav tako so poplave prizadele naslednje srednje šole: Šolski center Slovenske Konjice – Zreče, Gimnazijo in srednjo šolo Rudolfa Maistra Kamnik, Gimnazijo Ormož ter Dvojezično srednjo šolo Lendava.

Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje se na različne načine trudi pomagati pri obnovi poškodovane vzgojno-izobraževalne infrastrukture. Zato je minister dr. Darjo Felda pozval tudi vse zaposlene na ministrstvu, naj stopimo skupaj in na terenu pomagamo pomoči potrebnim državljanom.

Dobro se z dobrim vrača, ponudimo roko.