Skoči do osrednje vsebine

Sestanek s predstavniki operaterjev in Agencije za komunikacijska omrežja in storitve

Na Ministrstvu za digitalno preobrazbo smo po uničujočem neurju in poplavah, ki so našo državo prizadele minule dni in ko je na marsikaterih območjih prišlo do izpada delovanja mobilnega omrežja, sklicali sestanek s predstavniki operaterjev in Agencije za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije (AKOS) na temo povezljivosti in elektronskih komunikacij na prizadetih območjih.

Glavni namen sestanka je bil podpreti in okrepiti sodelovanje operaterjev ter drugih ključnih deležnikov pri zagotavljanju omrežij in storitev na vseh prizadetih področjih ter operaterjem ponuditi pomoč pri vzpostavljanju in zagotavljanju delovanja omrežij na kritičnih območjih. 

V krizni situaciji minuli konec tedna so vsi operaterji (Telekom Slovenije, T-2, A1 in Telemach) izredno dobro sodelovali med seboj. Na ministrstvu smo se jim zahvalili za tovrstno sodelovanje in usklajeno delovanje, s katerim so pripomogli k čim hitrejši vzpostavitvi omrežja elektronskih komunikacij.  

Operaterji so stanje na terenu ocenili kot spodbudno, saj je vsem do danes že uspelo ponovno vzpostaviti večino njihovih baznih postaj. Vsi prisotni na sestanku, poleg predstavnikov ministrstva in operaterjev tudi predstavniki AKOS-a in Združenja za informatiko in telekomunikacije na Gospodarski zbornici, so se dogovorili, kako lahko skupaj naslovimo določene izzive na področju elektronskih komunikacij, da bomo v prihodnje imeli manj težav v primeru izrednih situacij.