Skoči do osrednje vsebine

Promocija znamke I feel Slovenia na otvoritvi Olimpijskega festivala evropske mladine v Mariboru

S slavnostno otvoritvijo se je v nedeljo, 23. julija 2023, začel Olimpijski festival evropske mladine 2023. Na stadionu je bilo ob otvoritvi več kot 5000 gledalcev. V Mariboru bo tekmovalo 2419 reprezentantov iz 48 držav.

Slavnostna otvoritev se je začela s slovensko himno in dvigom slovenske zastave ter mimohodom vseh mladih športnikov. Na slavnostni prireditvi so bile predstavljene vse športne panoge, ki bodo del tekmovalnega dela Olimpijskega festivala evropske mladine (OFEM).

Čast, da na mimohodu nosita slovensko zastavo je pripadla gorski kolesarki Maruši Terezi Šerkezi in atletu Žanu Ogrincu. Zastavo Evropskega olimpijskega komiteja so na oder prinesli vrhunski slovenski športniki, mnogi od njih so v svoji karieri dobili tudi olimpijske medalje: judoistka Urška Žolnir, plavalka Anja Klinar, biatlonec Klemen Bauer, atlet Rožle Prezelj, plavalec Peter Mankoč in najboljša slovenska športnica, smučarka in ambasadorka znamke I feel Slovenia Tina Maze.

Dogodek so s svojimi nastopi popestrili: Joker Out, harmonikarji, bobnarji, plesalci plesne šole Bolero, Vojaški orkester, operna pevka Raiven, idr.

Zbrane na Ljudskem vrtu so nagovorili predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar, župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič in predsednik Evropskih olimpijskih komitejev Spyros Capralos, ki je dejal, da bomo na OFEM-u spoznali športnike prihodnosti.

Slovenska predsednica Nataša Pirc Musar je mladim zaželela, da naj bo ta olimpijski festival praznik športa, izpolnjenih sanj, prijateljstva in medsebojnega spoštovanja.

Župan mesta Maribor Saša Arsenovič je dejal, da bodo tekmovalci OFEM-a zagotovo dober zgled današnji mladini in da je to športni dogodek, ki ni pomemben samo za Maribor, ampak za celotno Slovenijo.

Olimpijski ogenj je prižgal športnik Tim Marovt. 

Pred zasloni motivov Slovenije in nacionalno znamko I feel Slovenia, se bodo v času tekmovanj, v atriju Štuka, slikali športniki in vsi navdušenci, ki bodo takrat v Mariboru.

Ambasadorka znamke I feel Slovenia Tina Maze je na otvoritvenem dogodku za najvišje predstavnike športa povedala: »V času moje kariere sem potovala po vsem svetu, ampak vedno sem se najraje vrnila v Slovenijo, ki je bila vedno v mojem srcu. S ponosom že dlje časa sodelujem z Uradom Vlade RS za komuniciranje pri promociji nacionalne znamke I feel Slovenia.«

Najboljša slovenska športnica Tina Maze je Slovenijo predstavila kot državo, ki je zelena in naravno razgibana, čista in varna ter ponuja odlične pogoje za vse vrste športov. Poudarila je tudi, da smo navkljub svoji maloštevilnosti športni narod in narod vrhunskih športnih dosežkov.